Zielona bomba witaminowa

Koktajle owocowe i warzywne to jeden z lepszych sposób na szybkie ugaszenie pragnienia przy jednoczesnym dostarczeniu organizmowi dużej dawki witamin. Można przygotować je w kilka minut: potrzebujemy jedynie blendera i składników, na które mamy ochotę. Wariacji smakowych jest mnóstwo: same owoce, warzywa lub połączenie ich z mlekiem, jogurtem czy sokiem owocowym. Wybór należy do Was.

Koktajle mogą być również świetnym pomysłem na uzupełnienie diety w brakujące witaminy czy mikroelementy. Bo przecież zamiast wydawać pieniądze na tabletki z apteki, można zrobić sobie spacer na targ warzywny 🙂 .  Dziś przedstawiamy koktajl, który dzięki zawartości pietruszki nie tylko świetnie smakuje, ale również uzupełnia poziom żelaza. Koktajl nadaje się dla każdego, również dla tych najmłodszych smakoszy!

Skłądniki
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • ½ jabłka
  • 1 gruszka
  • 1 banan
  • ½ szklanki wody
Przygotowanie

Wszystkie składniki dokładnie umyj, banana, jabłko i gruszkę obierz ze skórki. Wszystko włóż do kielicha blendera i blenduj do uzyskania jednolitej konsystencji musu. Przelej do ulubionych szklanek, udekoruj listkami bazylii i delektuj się smakiem bomby witaminowej.

Jeśli w Twoim pobliżu znajdują się inni domownicy, lepiej zrób od razu podwójną porcję koktajlu 🙂 .